Föreningsrum med SIV och FREJA?

26-11-2021

Vi tror att det finns både praktiska och symboliska värden i att våra föreningar får disponera ett av rummen i Officiervillorna. Rummet behöver inte vara stort, det kan vara ett av de mindre rummen som troligtvis ändå kommer att bortprioriteras av sektionerna. Men vad skulle egentligen ett rum tillsammans med våra systerföreningar innebära?

Vi vet att det skulle innebära en plats för kvinnliga och ickebinära studenter att mötas på för att fika, pausa, plugga, prata av sig eller bara hämta lite mensskydd och en alvedon. Rummet ska vara öppet så mycket som det bara går, och alla som identifierar sig som vår målgrupp är välkomna.

Det kommer att innebära en gemensam arbetsyta och ett gemensamt mötesrum för våra styrelser. Det blir således även lättare att locka engagerade till styrelsearbetet med en mysig möteslokal! En inbjudande arbetsmiljö kan även leda till att fler sektioner (kanske naturvetarna?) vill starta föreningar för kvinnliga och ickebinära studenter vilket vi ser som mycket positivt!

Ett rum skulle innebära att vi får en permanent plats att förvara märken, rollups och annat material som inte får plats i de elevskåp som främst SIV och FREJA i dagsläget nu måste låna i skolans källare.

Men slutligen kommer det att bli ännu ett sätt att lyfta fram våra föreningars arbete samt visa att vårt arbete värderas av sektionerna och UTN samtidigt som det stärker samarbetet mellan våra olika föreningar, UTN och sektionerna. Samt att det ytterligare kommer utgöra ett konkret sätt att visa upp TekNat som en än mer inbjudande miljö för tjejer och ickebinära. Det tror vi blir ett starkt incitament till att få fler att välja just Uppsala universitet framför andra och därmed ta oss närmre 50/50 målet.